У Газі через ізраїльські удари загинули понад 70 цивільних, – ВВС

Політика, Світ

На півночі сектору Гази через удари Ізраїлю загинули щонайменше 73 людини, зокрема, жінок та дітей. Армія Ізраїлю вдарила по місту Бейт-Лахія.

Про це повідомляє BBC із посиланням на представників місцевої влади.

“Ізраїльські удари вбили щонайменше 73 людини, включаючи жінок та дітей, у місті Бейт-Лахія на півночі Гази”, – йдеться у повідомленні.

Ще десятки людей отримали поранення, а багато хто все ще перебуває під завалами після вибуху в суботу пізно ввечері, додали чиновники.

Ізраїль заявив, що перевіряє повідомлення про жертви. Там стверджують, що цифри, опубліковані владою, яку контролює ХАМАС, “перебільшені” та не збігаються з інформацією військових.У неділю вранці також продовжували надходити повідомлення про бої на півдні Лівану і на півдні міста Бейрут, де над містом піднімається дим.

Ізраїль заявив, що впродовж минулої доби його військово-повітряні сили атакували “близько 175 об’єктів терористів” у Газі та Лівані.

Раніше палестинські медики повідомили, що щонайменше 10 людей загинули й 30 отримали поранення в результаті обстрілу ізраїльськими танковими снарядами центру розподілу продовольства в північній частині Гази — Джабалії.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що продовжує «цілеспрямовані оперативні дії» проти терористичної інфраструктури «Хезболли» на півдні Лівану та у Секторі Гази – за минулу добу завдала понад 230 ударів по різних об’єктах противників.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь