У Харкові чоловік торгував «білими» військовими квитками

Політика

У Харкові правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який організував торгівлю «білими» військовими квитками.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, послуги підозрюваного коштували у середньому 10 тис. доларів США, а клієнтів чоловік шукав через своїх знайомих.

Організатора торгівлі затримали на гарячому під час одержання 10 тисяч доларів США від одного з призовників фактично на порозі місцевого ТЦК та СП.

«Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України)», – повідомили в ДБР. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. З метою встановлення всіх можливих співучасників злочину слідчі дії відбулися у службових кабінетах місцевого ТЦК та СП.

Правоохоронці з’ясували, щофігурант залякував хлопців, які не хотіли служити, тим, що навіть законні підстави на відстрочку нічого не гарантують. Начебто лише хабар працівникам військкомату може врятувати їх від призову.

За свої послуги чоловік брав повну передплату та гарантував усе вирішити з потрібним людьми у військкоматі, а за деякий час принести вже готові документи.

Крім того, на Харківщині жінка з інвалідністю організувала схему укладання фіктивного шлюбу з чоловіками. Так вони могли уникнути мобілізації та втекти за кордон.

Раніше на Одещині контррозвідка Служби безпеки спільно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби ліквідувала масштабну схему ухилення від мобілізації. Її організували посадовці міграційної служби.

На Волині віддали під суд інспекторку прикордонної служби за незаконне переправлення осіб через кордон. Їй загрожує 7 років тюрми.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь