У Харкові косметолог вбила клієнтку з необережності

Політика

33-річна косметологиня вбила свою пацієнтку, ввівши неправильно дозу анестезії. Концентрація препарату в розчині перевищила рекомендовану норму щонайменше в 15 разів.

Про це повідомила прокуратура.

Трагедія сталася 16 березня цього року в Харкові, коли жінка прийшла на процедуру з анестезією. Косметолог, яка називала себе хірургом і була власницею клініки, виконувала маніпуляції без медичної освіти та дозволу на проведення анестезії. Вона ввела пацієнтці близько 20 ін’єкцій, що значно перевищувало рекомендовану концентрацію препарату.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, причина смерті жінки — гостре отруєння анестетиком. На тілі постраждалої виявили 59 слідів від ін’єкцій. Весь процес було зафіксовано камерами, на яких видно, як пацієнтка спершу реагує на біль, а потім починає конвульсувати. Попри спроби персоналу врятувати жінку, вона померла дорогою до лікарні.

Начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов зазначив, що косметолог проводила подібні процедури без ліцензії раніше, хоча ліполіз у зоні живота робила вперше. Інша жертва косметологині отримала подвійну дозу лідокаїну під час процедури корекції стегон і також відновлювалася після цього інциденту.Псевдо-хірург після трагедії намагалася заперечувати свою причетність до процедури і перекладати провину на медсестру, проте пізніше відмовилася від коментарів. Поліція не змогла знайти жодних медичних документів у клініці, окрім інформаційних згод на проведення процедур.

Раніше ми писали, що у Хмельницькій області 47-річна жінка була засуджена до 7 років позбавлення волі за вбивство свого 53-річного чоловіка.

Також нагадаємо, що у Франції вбили Відаді Ісгандарлі, відомого опозиційного діяча з Азербайджану.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь