У Харкові жінка «зливала» рф дані про локації Сил оборони

Політика

У Харкові Служба безпеки України затримала ще одну ворожу поплічницю. Жінка передавала окупантам інформацію про локації та переміщення українських військових.

Про це вона писала через Telegram-канал, пише прес-служба СБУ.

За даними слідства, 44-річна місцева жителька працювала у сфері громадського транспорту, та під час виконання своїх службових обов’язків приховано фіксувала місця та час перебування українських військових.

У режимі реального часу жінка надсилала текстові повідомлення з даними, які згодом публікувала в Telegram-каналі, що використовувався російськими спецслужбами для збору розвідданих.

СБУ задокументувала злочинну діяльність підозрюваної, її затримали у власному помешканні. Під час обшуку вилучили мобільний телефон із доказами підривної діяльності.Затриманій висунули підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості). Наразі жінка перебуває під вартою без права на заставу та може отримати до восьми років позбавлення волі.

Раніше Служба безпеки України затримала ще двох учасників агентурної мережі російської ФСБ, яку викрили у серпні на Дніпропетровщині.

5 жовтня Служба безпеки України проводила масштабні безпекові заходи у Сумах.

Також ми повідомляли, що у Одесі СБУ спільно з Національною поліцією затримала групу молодиків, які на замовлення ворожої ФСБ підпалювали військові автівки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь