У Конотопі критична ситуація з електропостачанням, поранені у важкому стані

Політика

Після ворожого удару вночі в Конотопі Сумської області госпіталізовано двоє людей, енергетична інфраструктура міста значно пошкоджена.

Про це інформував міський голова Конотопа Артем Семеніхін у Facebook.

«Щодо постраждалих. Усі хірурги міста перебувають на роботі. Звернення від постраждалих продовжують надходити. Наразі госпіталізовано двох чоловіків. Один із них у дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі якраз їхав рятувати людей…», – написав він.

За словами мера, ситуація з електропостачанням у Конотопі просто критична. Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

«Енергетики в цей момент роблять все більше, навіть ніж можливо, щоб дати світло в лікарню і на водоканал. Коли з’явиться електрика в будинках жителів хоча б погодинно – ніхто не візьметься спрогнозувати», – інформував Семеніхін.За даними влади, пошкоджено велику кількість навчальних закладів. Точної кількості наразі невідомо. Але пошкодження в основному це вибиті вікна (дуже велика кількість) і двері. Завтра дитячі садки працюватимуть у режимі чергових груп.

Також пошкоджено будівлі (в основному вибиті вікна) у великої кількості лікувальних корпусів. Медичне обладнання серйозної шкоди не зазнало. Лікарні працюють.

Також мер Конотопа попередив, що «завтра рух трамваїв буде обмежено. Терористи знищили трамвайні колії в Конотопі».

Раніше ми писали, що на Донеччині росіяни обстріляли евакуаційну групу Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волноваському районі. Внаслідок атаки двоє рятувальників дістали поранення.

Також нагадаємо, що у середу, 11 вересня, російська окупаційна армія завдала удару по Костянтинівці на Донеччині. В результаті обстрілу три людини загинули, ще п’ятеро отримали поранення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь