У Кропивницькому поплічник окупантів корегував удари по позиціях та складах ЗСУ

Політика

У Кропивницьому Служба безпеки затримала біля військового об’єкта місцевого жителя, який допомагав росіянам завдавати удари по місту. Чоловіку повідомили про підозру у держзраді.

Про це повідомляє СБУ.

Підозрюваним виявився 34-річний місцевий житель Кропивницького, який “зливав” окупантам місця базування та маршрути руху Сил оборони. Він цікавився вогневими позиціями ППО та розташуванням логістичних складів українських військ, об’їжджав територію обласного центру та намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ.

В разі виявлення військових об’єктів агент рф мав сфотографувати або відзняти їх на відео, а потім “прив’язати” відповідні координати до гугл-карт.

Служба безпеки затримала чоловіка “на гарячому”, він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.Йому вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки затримала ще одного агента воєнної розвідки Росії на Харківщині. Він шпигував за локаціями українських військ, що тримають оборону на Куп’янському напрямку, котрий зараз дуже активно атакують росіяни.

У Дніпрі та Слов’янську (Донецька область) Служба безпеки та Національна поліція затримали двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали військові авто та об’єкти «Укрзалізниці».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь