У Кропивницькому затримали агентів рф

Політика

У Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

Як повідомила речниця СБУ в Кіровоградській області Юлія Ткач, затримані діяли як агентурна група. Один із них, переселенець з лівобережної Херсонщини, інший — місцевий житель, завербований через Telegram-канал.

Чоловіки передавали інформацію про військові об’єкти, нафтобази та інфраструктуру, яку використовують ЗСУ, російським кураторам для підготовки диверсій та коригування ракетних і дронових ударів. Вони також здійснили підпал релейної шафи на залізниці, після чого були затримані контррозвідкою СБУ.

Чоловіків підозрюють за статтями 111 (державна зрада) та 113 (диверсія) Кримінального кодексу України, і їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що у Покровську Донецької області правоохоронці затримали інформатора російських спецслужб. Чоловік допомагав загарбникам готувати прорив до міста.Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь