У Києві чоловік розставляв «відеопастки» для онлайн-коригування ударів по місту

Політика

У Києві затримали агента воєнної розвідки рф, який коригував ракетно-дронові удари по місту. Чоловік також вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Про це повідомили у СБУ.

Пріоритетними цілями для ворога були теплові електростанції, опори ліній електропередач та енергообладнання на залізничних розв’язках.

Затриманим виявився мешканець Харкова, російська спецслужба використала один з Телеграм-каналів, на якому чоловік шукав пропозиції «легкого заробітку», та вийшла на зв’язок з агентом.

За вказівкою розвідки рф він прибув до Києва, орендував там квартиру у багатоповерхівці з панорамою на місцеву ТЕС та встановив відеокамеру з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла окупантам в режимі «реального часу» стежити за енергооб’єктом.За такою ж інструкцією зрадник обладнав «спостережний пункт» ще в одній орендованій квартирі на Київщині.  Крім того, замасковані пристрої відеофіксації, так звані відеопастки, агент встановив для відслідковування ударів по лініях електропередач.

Таким чином загарбники планували зафіксувати наслідки нових повітряних ударів по Київщині та водночас виявити локації ППО, відстежуючи «виходи» ракет на відео.

Після підготовки «спостережних постів» агент повернувся до Харкова нібито до батьків, але насправді для підпалу релейної шафи на стратегічній лінії залізничного сполучення.

Контррозвідка Служби безпеки задокументувала кожен крок фігуранта, а на фінальному етапі спецоперації затримала його в одній з орендованих квартир у Києві. Тоді зловмисник налаштовував нову відеокамеру для онлайн-фіксації повітряних атак на місто.

Під час обшуків у затриманого вилучили телефони та відеопристрої із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь рф. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нещодавно у Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

У Покровську Донецької області правоохоронці затримали інформатора російських спецслужб. Чоловік допомагав загарбникам готувати прорив до міста.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь