У Києві планують забезпечити всі школи автономними джерелами живлення

Політика

На засіданні Ради оборони Києва 28 серпня обговорили організацію безпечного та якісного освітнього процесу в школах міста в цьому навчальному році. Зокрема, було порушено питання забезпечення закладів освіти автономними джерелами живлення.

Про це повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко.

«З огляду на загальнодержавну ситуацію в енергетичній сфері, Рада оборони порушила питання щодо забезпечення всіх закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергією для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу», – написав він.

Також на засіданні розглянули питання форм і форматів освітнього процесу у закладах освіти Києва та зійшлися на думці, що основною формою навчання для всіх закладів освіти буде очна форма.Водночас в окремих випадках можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші передбачені законодавством України форми навчання.

Попко наголосив, що заклади, які навчатимуться офлайн, обов’язково повинні мати укриття.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив рішення розподілити додаткові дотації з державного бюджету на облаштування укриттів в школах. Йдеться про суму близько 5 млрд гривень для навчальних закладів Чернігівської, Херсонської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської областей.

Залишити відповідь