У Києві погіршилась якість повітря – триватиме до 6-8 вересня

Політика, Світ

Наразі у Києві такі метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у повітрі – і триватиме це до 6-8 вересня, повідомив Укргідрометцентр.

За його даними, з 2 вересня у Києві спостерігаються метеорологічні умови, які сприяють накопиченню та утриманню у приземному шарі повітря шкідливих домішок.

Так, 3-5 вересня рівень забруднення діоксидом азоту сягнув 5-8 середньодобових гранично допустимих концентрацій у районах Бессарабської, Галицької площ, вулиць Довженка, Каунаської, Скляренка, Берестейського проспекту, свідчать дані постів спостереження.

Прогноз Укргідрометцентру каже, що такі умови (спекотна погода без опадів) та рівень забруднення (з тенденцією до зростання) утримаються в столиці ще до 6-8 вересня.

Зазначимо, щодня майже 2000 дітей віком до п’яти років помирають через забруднення повітря. Це стало однією з основних причин смертей серед немовлят, згідно з дослідженням Інституту впливу на здоров’я.Раніше ми писали, що вчені з’ясували, чому їжа в літаках так погано смакує.

Також нагадаємо, що вода може левітувати на розпеченій поверхні: з цим ефектом стикався кожен з нас під час приготування їжі на пательні. Однак вчені знайшли спосіб змусити рідину робити це й за нижчої температури.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь