У Києві покажуть харківську виставу «Калинова Сопілка» за повістю Оксани Забужко

Політика

Виставу Харківського державного академічного театру ляльок ім. Афанасьєва «Калинова Сопілка» вперше покажуть у Києві. Покази пройдуть 5 жовтня та 2 листопада на сцені культурного кластера «Краків».

Вистава «Калинова Сопілка» режисерки Оксани Дмітрієвої створена під час повномасштабного вторгнення за мотивами повісті Оксани Забужко. Це українській горор, де у світі народних вірувань та звичаїв постає історія двох сестер, як жіноча версія легенди про Каїна та Авеля, як міркування над одвічною проблемою зародження в людині зла. Сценографію вистави створила харківська художнця та поетка Діна Чмуж; у виставі також звучать пісні на її вірші. Організатор київських показів – агенція «Марко Концерт».

У вересні вистава «Калинова Сопілка» взяла участь у фестивалі «Харків: (не)релокована культура», що пройшов в Івано-Франківську з ініціативи Національної спілки театральних діячів України.

Нагадаємо, протягом минулого року усі національні театри, окрім Одеського, заробили більше, ніж у 2021 році. Найбільший дохід був у Театру опери та балету імені Шевченка — понад 53 мільйони гривень, ще майже 46 мільйонів чистого доходу отримав театр Франка, а 31,5 мільйона — Львівська опера.Артисти Донецького обласного драматичного театру покажуть виставу «Маріупольська драма» у румунському місті Тагровіште, що неподалік Бухареста.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини

Залишити відповідь