У Києві презентують першу ретроспективу творчості культового українського митця

Політика

З 13 вересня по 27 жовтня Український музей сучасного мистецтва (UMCA) та Національний центр «Український̆ Дім» презентують проєкт «Кола Сільваші».

Це буде перша велика ретроспективу, присвячена творчості одного з найвидатніших  українських митців другої половини ХХ –  початку ХХІ століть Тіберія Сільваші.

Як повідомляє LB з посиланням на інформацію організаторів, проєкт покаже різні практики художника у розвитку: в різних контекстах, в різних медіа.

Разом із творами Сільваші на пʼятьох поверхах Українського Дому будуть представлені роботи 86 авторів – від Ганса Мемлінга та Дієго Веласкеса (у копіях) до Каті Бучацької та Нікіти Кадана.

«Тіберій Сільваші є анкерною фігурою сучасного мистецтва України. Живописець, теоретик і куратор, він об’єднує навколо себе художників і художниць трьох поколінь», – зауважують організатори експозиції.Ми писали також, що 31 серпня у Києві відкрили виставку «Воїни світла», присвячену полеглим захисникам України.

Ще в українській столиці минулого місяця провели виставку безпілотного озброєння – там можна було побачити дрони та роботів.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь