У Києві розпочалася конференція «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом»

Політика

У Києві почала роботу конференція «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом».

За роботою конференції можна спостерігати за посиланням.

Подія присвячена викликам, які стоять перед Україною в процесі набуття членства в Організації економічного співробітництва та розвитку, а також крокам, необхідним для їх подолання. Участь у заході візьмуть представники Уряду та Верховної Ради України, міжнародних партнерів, бізнес-асоціацій, антикорупційних інституцій та громадянського суспільства.

Зазначається, що у 2022 році Україна розпочала процес приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку та Робочої групи ОЕСР з питань хабарництва як її невід’ємної частини. З цією метою 2 серпня 2022 року прем’єр-міністр України надіслав лист до ОЕСР з проханням приєднатися до Робочої групи з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях. Одним із обов’язкових кроків на шляху до членства в ОЕСР є ратифікація Конвенції ОЕСР про боротьбу з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях [OECD Апtі-ВгіЬегу Convention, Антикорупційна конвенція ОЕСР], яка також є одним із найвищих антикорупційних стандартів.

Приєднання України до Антикорупційної конвенції ОЕСР є невід’ємною частиною переговорів щодо вступу з ЄС у їх Главі 23. Це також включено як важливий крок у четвертому перегляді програми «Механізм розширеного фінансування» МВФ та згадується в пріоритетах Ініціативи міністрів юстиції G7 «Act for Ukraine».Спеціально створена Українська робоча група з липня 2022 року працювала та розробляла законодавчі пропозиції, які наблизили б Україну до ратифікації Конвенції ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом, членства в ОЕСР та ЄС. Результатом цієї роботи стала реєстрація за підтримки голів профільних парламентських комітетів законів, які реформують кримінальну відповідальність юридичних осіб в Україні та запроваджують неможливість відрахування сум хабарів з податкової бази. Очікується, що перший незабаром пройде перше читання, а другий – друге читання та буде прийнятий в цілому.

Нагадаємо, що український нардеп-утікач Андрій Деркач у росії став сенатором верхньої палати парламенту рф від Астраханської області. Губернатор Астраханської області Росії Ігор Бабушкін підписав призначення його сенатором від регіону. Відповідний документ розміщено правовим порталом Астраханщини.

Також прокуратура Південного округу Нью-Йорка заочно обвинуватила у відмиванні грошей депутата Верховної Ради Андрія Деркача, який в Україні оголошений у розшук і підозрюють в держзраді та незаконному збагаченні. Якщо провину Деркача буде доведено, йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь