У Києві спрогнозували покращення стану повітря за кілька годин

Політика

У Києві фахівці спрогнозували покращення стану повітря вже через кілька годин.

Про це повідомило державне підприємство «Ліси України» у Facebook.

«Якість повітря суттєво погіршилась, індекс забруднення зріс до 150 пунктів. Рекомендуємо обмежити перебування на вулиці, особливо людям з хронічними захворюваннями. Фахівці прогнозують покращення ситуації через декілька годин», – йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначили, що на їхніх територіях на Київщині всі пожежі ліквідовано, а смог у столиці виник з інших причин.

На цьому тижні найбільші осередки були виявлені в Іванківській та Вищедубечанській філіях, а загальна площа ліквідованих пожеж склала 202 гектари.Проте тепер не виключено займання на ділянках інших лісокористувачів поблизу столиці, зазначили у ДП.

Зранку 20 вересня працівники Бориспільської філії ДП «Ліси України» виявили нове займання. Причиною стала робота протиповітряної оборони по ворожих дронах, додали в організації «Ліси України».

«Пожежу локалізували на площі 0,10 га. Ситуація під контролем, загрози лісам немає», – додають там.

Керівник генеральний директор державного підприємства «Ліси України» Юрій Болоховець у Facebook додав, що ймовірна причина смогу в Києві — горіння торф’яників на території Деснянської ТГ між Косачівкою та Лошаковою Гутою.

Перед цим КМДА попередила, що від ранку 20 вересня у Києві погіршився стан повітря через пожежі в екосистемі області, там чути сильний запах гару.

Наразі влада радить не провітрювати приміщення та обмежити тривале перебування на вулиці.

Раніше повідомлялося, що у Києві повітря швидко не очищується через низьку швидкість вітру. Таку геніальну думку висловив заступник директора Департаменту захисту довкілля і адаптації до змін клімату КМДА Володимир Дундар.

Нагадаємо, що уранці п’ятниці, 20 вересня, у столиці України фіксували тимчасове погіршення стану повітря. Місцева влада рекомендує обмежити тривале перебування на вулиці.

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, станом на 7:00 фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь