У Києві відбулась акція пам’яті загиблої в полоні рф журналістки Рощиної

Політика

У Києві відбулась акція вшанування пам’яті загиблої у російському полоні позаштатної журналістки “Української правди” Вікторії Рощиної.

Про це повідомили організатори премії імені Георгія Ґонґадзе.

Акція пам’яті пройшла на Майдані Незалежності. Там зібралися колеги журналістки з “Громадського”, “Суспільне”. Було багато журналістів як іноземних, так і українських, вони згадували Вікторію Рощину та роботу з нею.

Більшість близьких і колег Рощиної на акції вшанування її пам’яті проголосили заклик: “Читати і пам’ятати Віку”.

Крім того, Премія Георгія Ґонґадзе повідомила, що також хоче долучитись до заяви українських медійників, в якій йдеться, що смерть журналістки була або результатом умисного вбивства, або наслідком жорстокого поводження та насильства, яких вона зазнала під час перебування в російському полоні.

Українську журналістку Вікторію Рощину, про смерть якої стало відомо нещодавно, росіяни утримували у СІЗО №2 міста Таганрог Ростовської області рф. Колишні полонені розповідають, що цей ізолятор відомий найжорстокішими тортурами.

Нагадаємо, що українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом смерті колишньої журналістки hromadske Вікторії Рощиної, яка померла у російській тюрмі. Справу кваліфікують як воєнний злочин, поєднаний з умисним вбивством.

Українська журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні, під час етапування з російського Таганрога до Москви.

У травні 2024 року в росії вперше визнали, що утримують в полоні українську журналістку Вікторію Рощину.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» підрахувала, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської агресії за два роки повномасштабної війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь