​У Києві затримали чоловіка, який підпалив два поліцейські автомобілі

Політика

У Києві затримали 24-річного чоловіка, який погодився за 6000 доларів США підпалити два автомобілі поліції. Він отримав замовлення на підпал через месенджер Telegram.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Повідомляться, що 26 серпня близько 4 години ранку загорілись машини, що стояли на гостьовому паркувальному майданчику неподалік Дарницького управління поліції.

Встановлено, що 24-річний киянин через месенджер отримав замовлення за 6000 доларів США спалити автомобілі поліції. Оскільки він живе у Дарницькому районі Києва, то шукати машини для підпалу він десь поруч.

«Молодик орендував квартиру подобово неподалік райвідділу поліції, замовив у будівельному гіпермаркеті онлайн-доставку запалювальної рідини та вночі пішов на майданчик, де паркують автомобілі поліції, вичікуючи момент коли нікого не буде поруч. Обливши машини запалювальною рідиною, чоловік зняв результат виконаного завдання на відео та надіслав замовнику. З орендованої квартири він переїхав в хостел, де і чекав поки замовник підпалу на картку перерахує обіцяні гроші. Оплату палій мав отримати зранку, втім йому нічого не заплатили», – сказано у повідомлені.

Йому вибрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 1,5 млн гривень.

Нагадаємо, що у Києві Служба безпеки України затримала агентів російської розвідки, які організували спостережні пункти в орендованих квартирах та коригували звідти ворожі удари по об’єктах критичної інфраструктури.

Раніше Служба безпеки повідомила про підозру чоловіку, який пішов на співпрацю з рф та допомагав готувати ворожі удари по шпиталях та аеродромах на Донеччині.

СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників рф, які палили авто ЗСУ та Держприкордонслужби у Києві та Черкаській області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь