У київському ТЦК розповіли про результати рейдів у публічних місцях

Політика

Після рейдів ТЦК у громадських місцях явка військовозобов’язаних громадян до військкоматів збільшилася.

Про це повідомив офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак в ефірі телемарафону.

«По роботі в публічних місцях – дані дії були ефективними. Можу сказати, що явка збільшилася. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками», – сказала Козак.

Вона зазначила, що багато порушників уникають прямого контакту з ТЦК та ніколи добровільно не з’являться, через що подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати.

«Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені не відомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи й щоб вони підлягали якимсь затриманням або доставленню в ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК», – додала Козак.За її словами, робота відбувається в правовому полі за тими нормативно-правовими актами, які дозволяють проводити такі заходи з оповіщення.

Нагадаємо, що увечері 11 жовтня представники ТЦК спільно з поліцією провели рейди у клубах та ресторанах Києва, Дніпра, Харкова, Хмельницького та інших міст. Також вони провели рейд біля київського Палацу спорту, де був концерт гурту «Океан Ельзи», деяких чоловіків затримували та саджали до поліцейських авто.

У Раді не вважають перевірки ТЦК, аналогічні до тієї, яку провели після концерту гурту «Океан Ельзи» у Києві та зараз проводять у ТРЦ різних міст, загрозою. Навпаки, вони мають бути постійними.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь