У Київтеплоенерго походять обшуки у справі по трубі на «Либідській»

Політика

Національна поліція, яка розслідує кримінальне провадження у зв’язку з постійними проривами труб на вулиці Антоновича в Києві біля станції метро «Либідська», прийшла з обшуком у Київтеплоенерго.

Про це йдеться у повідомленні КМДА.

«На території комунального підприємства «Київтеплоенерго» тривають чергові обшуки. У період, коли працівники підприємства виконують критично важливу роботу для проходження опалювального сезону, слідчі органи своєю ухвалою суду демонструють винятково непрофесійний підхід», – обурюються комунальники.

Посадових осіб «Київтеплоенерго» звинувачують у привласненні бюджетних коштів під час ремонту теплових мереж на вул. Антоновича ще в 2016 році. Тоді паливно-енергетичний комплекс столиці обслуговувало ПАТ «Київенерго», тому, на думку КП «Київтеплоенерго» звунувачення у їх бік необгрунтовані.

«Слідчі, суперечачи самим собі, стверджують, що це кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, взяті Київською міською державною адміністрацією на реконструкцію теплових мереж. Нагадуємо, що КМДА підписала відповідний меморандум з ЄБРР лише в 2018 році. Через воєнний стан місто досі не отримало кошти за цим кредитом», – пишуть у КМДА.Нагадаємо, що Київрада 16 травня розглядала питання про реформування «Київводоканалу», на його базі планується створення комунального підприємства.

Тим часом, колишньому керівнику ПрАТ «АК «Київводоканал» повідомлено про підозру у розтраті 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції.

Також за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику Департаменту «Київводоканалу» та керівнику підрядної організації у розтраті бюджетних коштів під час закупівлі насосів. Сума збитків сягає 1, 7 млн гривень.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь