У Львівській області директора реабілітаційного центру запідозрили у знущанні над дітьми

Політика

Про це написав омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

«Мною було отримано відомості щодо можливого здійснення фізичного, психологічного та сексуального насилля щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині. У терміновому порядку мною було ініційовано  проведення моніторингового візиту, до якого долучилися представники Національної соціальної сервісної служби України та партнери — психологи з Благодійного фонду «Голоси Дітей», «СОС Дитячі Містечка» та Офіс дітей та молоді «ДійМО». Заклад, який ми відвідували, розміщує найвразливіші категорії дітей: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами. Нами зафіксовані свідчення дітей про те, що директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за «погану поведінку» чи порушення розпорядку дня», – проінформував Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що діти скаржились, що їм систематично говорили: «Ти нікому не потрібен/-а», «Твої батьки алкаші», «Ти хворий/-а», «З тебе нічого доброго не вийде».«Ставлення працівників на чолі з директором до дітей як до «хворих», недієздатних — «у них діагноз, вони неадекватні», що унеможливлювало їх подальший розвиток  та реабілітацію», – зазначив Лубінець.

Нагадаємо, що Японія приєдналася до міжнародної коаліції для повернення депортованих росією українських дітей.

Як повідомлялося, терористичний режим рф узаконив депортацію жителів тимчасово окупованих територій України.

Окупанти на тимчасово окупованих територіях видумують дітям діагнози, щоб депортувати їх до рф.

Більш ніж половина промоніторених російських медіа виправдовують депортацію українських дітей у своїх передачах і новинних повідомленнях.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь