«У Львові російська ракета вбила цілу родину»: Сікорський закликав дозволити ЗСУ бити вглиб рф

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вчергове заявив, що не розуміє позиції США щодо заборони для України бити західною зброєю вглиб території рф. Він також згадав трагедію, яка трапилась у Львові, колі ракета окупантів вбила майже всю родину Базилевичів.

Про це він сказав у коментарі CNN.

Сікорський зауважив, що до усіх держав світу у разі ведення бойових дій існують обмеження, визначені міжнародним гуманітарним правом, проте росія систематично ігнорує їх.

«Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину – батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини і трьох доньок», – нагадав Сікорський, який під час останньої поїздки в Україну зупинявся у Львові та разом із львівським мером відвідав місце трагедії.

Очільник МЗС Польщі додав, що Росія системно нищить українську енергетичну інфраструктуру і вже зруйнувала близько 70% об’єктів.

«Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією рф і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу. Жертва агресії має право оборонятися, у тому числі ударами по території агресора», – наголосив Сікорський.

Він також нагадав, що з серпня українські війська вже перебувають у Курській області рф – вочевидь із натяком, що це мало би розвіяти побоювання західних союзників щодо реакції Кремля на перетин «червоних ліній».

Нагадаємо, Адміністрація президента США щоразу знаходить нові відмовки, аби не дозволяти Україні бити по території рф далекобійними ракетами, бо не хоче ризикувати «перезавантаженням» із Москвою. А сам Байден ще й боїться ескалації.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена, як і раніше, не підтримує удари української армії вглиб росії. Водночас держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім розглядає можливість «корегування позиції», виходячи з ситуації на полі бою.

Тим часом, президент Зеленський визнав, що Україна досі не отримала від союзників дозволів на далекобійні удари по росії.

Також нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні необхідно дозволити завдавати ударів по території рф. Але це має стосуватися лише об’єктів, з яких окупанти запускають ракети.

Україна може здійснювати удари по території росії, зброєю, яку передала Оттава, оскільки Канада не говорила ні про які умови при передачі зброї Києву.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь