У Львові в комендантську годину працюватимуть два сервіси таксі

Політика

У Львові та області запускають пілотний проєкт з виклику таксі Bolt та Uklon під час комендантської години.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Запустити проєкт за підтримки ОВА, Львівської міської ради та Львівського IT Кластера планують до кінця цього тижня.

За словами першого заступника міського голови Андрія Москаленка, з 00:00 до 05:00, під час комендантської години, до Львова прибуває близько 20-30 потягів.

«Це та кількість людей, яка потребує пересування в нічний час. Аби це пересування було безпечним і за адекватними цінами, а також, аби воно було прозорим, у співпраці з компаніями Bolt та Uklon цього тижня ми запустимо цей сервіс», — розповів Москаленко.Керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень уточнив, що водії зможуть працювати за наявності спецперепусток, які можна отримати в комендатурі, а також документів, що підтверджують причини їх перебування на вулицях у комендантську годину. Вони також повинні мати при собі військово-облікові документи.

Пасажири в разі потреби зможуть користуватися таксі і без перепустки, якщо вони пересуваються містом за крайньої потреби.

«Завжди є питання здорового глузду. Коли людина змушена користуватися послугами таксі, очевидно, що до неї запитань не буде», — запевнив Грень.

Раніше водії Uklon, які мають перепустку і можливість здійснювати перевезення вночі, самі могли вирішувати, працювати в комендантську годину чи ні. Але з 15 березня платформа обмежила їхню роботу вночі. Цьому передувала масштабна інформаційна атака з боку анонімних Telegram-каналів.

Раніше у Львові запустили інклюзивний клас авто для людей, що користуються колясками.

Український сервіс виклику таксі Uklon відновив роботу у звільненому Херсоні.

Американська компанія Uber почала надавати користувачам у Феніксі поїздки без водія.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь