У матері депутата фракції Кличка заберуть Range Rover

Політика

У матері депутата Київської міської ради конфіскують автівку, куплену за значно заниженою ціною.

Про це повідомила Київська містка прокуратура.

LIGA.net у правоохоронних органах зазначили, що йдеться про матір Ігоря Опадчого, депутата з фракції УДАР.

Зазначається, що прокурорами Київської міської прокуратури доведено у судді вчинення депутатом Київської міської ради IX скликання адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1 ст. 172-5 КУпАП).

«Установлено, що матір депутата Київради за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи RANGE ROVER SPORT 2020 року випуску за 65 тис. гривень.
При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом «Про запобігання корупції», – сказано у повідомлені прокуратури.
Шевченківським районним судом міста Києва депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка – автомобіля RANGE ROVER SPORT 2020 року випуску.
Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційної скарги залишив в силі рішення суду першої інстанції.
Нагадаємо, що Заступника київського міського голови Віталія Кличка – Владислава Андронова – намагається долучити до столичної корупції кримінальне оточення мера в особах Дениса Комарницького, Артура Палатного та Валерія Іщенко.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь