У Медичних силах відзвітували, яка кількість поранених військових повертаються у стрій після лікування

Політика

Близько 70% військових, які зазнали поранень на фронті, повертаються у стрій після лікування.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів командувач Медичних сил ЗСУ Андрій Казмірчук.

Він розповів, що на різних напрямках ситуація може відрізнятися. Казмірчук зазначив, що ці 70%, «по суті, є кістяком, основою військового контингенту».

Командувач Медичних сил також розповів, що на фронті постійно є потреба в бойових медиках. Він пояснив, що це дуже вразлива категорія військовослужбовців, які на сьогодні підпорядковані не командуванню Медичних сил, а підрозділам родів і видів Збройних сил. За словами Казмірчука, бойові медики виконують ті самі завдання, що й звичайні солдати.

«Вони підпорядковані підрозділам родів і видів Збройних сил. Тобто комплектацією посад бойових медиків займається підрозділ, а безпосередньою спеціальною підготовкою — ми», — розповів командувач.Окрім цього, Казмірчук розповів, що наразі лише 10% бойових медиків мають медичну освіту, та наголосив: «Там (на фронті — ред.) ідеться про порятунок життя, а не про лікування. Тому ми говоримо про те, що коли військовослужбовець навчений, то він врятований».

Читайте також:

Львівським медикам вдалося врятувати руку 21-річного Гліба Портмана, якому загрожувала ампутація. Військовий 125 бригади територіальної оборони отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон, де провів 13 місяців без належної медичної допомоги. Це призвело до зараження в місці поранення.

Раніше ми писали, що відбувся черговий обмін військовополоненими, в результаті якого було звільнено 15 бійців бригади Азов.

Також нагадаємо, що в України виникли складнощі з поверненням із полону бійців НГУ «Азов». Родини полонених повинні про них знати.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь