У Меджлісі дали оцінку виборам окупантів у Криму

Політика

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники організували так звані «вибори», на які відвели три дні, щоб хоч якось витягнути людей на дільниці.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Так звані вибори в окупованому Криму завершилися. Російська влада і цього разу, щоб якось витягнути виборців на дільниці дозволила голосувати аж три дні. У пʼятницю співробітників бюджетних установ навіть відпустили з роботи, аби ті встигли піти і проголосувати. Вірніше, щоб у робочий день краще проконтролювати їх і змусити піти проголосувати», – написав Джелял.

Він зауважив, що за підсумками двох перших днів «голосування» явка становила лише 26%.

«Нарешті, доклавши протягом трьох днів всіх зусиль, нашкрябали в усьому Криму 44,51% «охочих» та «змушених». У самому лише Севастополі 49,05%. Ну що ж, ми завжди розуміли, що під час деокупації там треба буде краще прибратися», – додав Джелял.

Заступник голови Меджлісу зауважив, що офіційно порушень не виявлено, але місцеві повідомляють, що «на спостерігачів, якщо не свої, чинився жорсткий тиск, забороняли на фото та відеофіксацію, відмовляли у наданні інформації».

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України прокоментувало проведення Росією виборів на території окупованих Криму та Севастополя, заявивши, що це є порушенням норм та принципів міжнародного права. Відомство називає це голосування нелегітимним.У тимчасово окупованому Криму кількість російських літаків на двох аеродромах наближається до нуля.

Аеродром «Маринівка» у Волгоградській області, який атакували 22 серпня українські сили оборони, є єдиним аеродромом росії, де були побудовані укриття для літаків.

Україна посилила атаки дронами по російських військових об’єктах, доки партнери все ще не дозволяють бити своєю далекобійною зброєю углиб росії. На думку міжнародних експертів, це може змусити росію забрати літаки і ППО подалі від фронту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь