У Мексиці шість людей загинули під час стрілянини військових по групі мігрантів

Політика, Світ

Шість людей загинули в Мексиці в результаті стрілянини військових по групі із 33 мігрантів. Вони намагалися втікти від солдатів, які патрулювали прикордонний з Гватемалою район штату Чіапас.

Про це йдеться в заяві мексиканського Міноборони, яке цитує Reuters.

У Міноборони зазначили, що в зупиненому фургоні пересувалися 33 мігранти з Куби, Індії, Непалу, Пакистану та арабських країн.

«Чотири загинули, 12 отримали поранення, 17 людей не постраждали. Військові надали пораненим першу медичну допомогу, негайно доставивши їх на автомобілі до головного госпіталю Вістли, де, на жаль, померли ще двоє», — йдеться у заяві відомства.

У міністерстві повідомили, що інцидент стався трохи пізно ввечері 1 жовтня, коли патруль їхав по шосе поблизу міста Вістла, приблизно за 40 км біля гватемальського кордону.Пікап слідував за двома авто, схожими на ті, що використовувалися злочинними групами в цьому районі, і солдати повідомили, що почули постріли, після чого двоє офіцерів відкрили вогонь.

Двох солдатів, які стріляли, відсторонили від служби. Генеральна прокуратура проведе розслідування, щоб визначити ступінь їхньої відповідальності та з’ясувати, чи пов’язані їхні дії з порушеннями військової дисципліни.

Ці загибелі знову висвітлюють політику Мексики щодо мігрантів, а також зростаючу роль військових у безпеці країни, додає Reuters.

Читайте також:

Єврокомісія виступила з пропозицією фактично обов’язкового розселення мігрантів у державах-членах.

Коаліція у Фінляндії планує посилити імміграційну політику, зокрема – підвищити суму необхідного мінімального доходу, за якої іммігрант, що переїжджає для роботи з-за меж ЄС, може отримати посвідку на проживання.

А грецька влада врятувала 91 мігранта з річкового острівця і перевезла їх в центр прийому біля кордону з Туреччиною.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь