У мене хліб довго не черствіє і не пліснявіє. Розповідаю, як я його зберігаю свіжим

Життя

Хліб залишається м’яким та свіжим близько двох тижнів. Поділюсь, як я зберігаю хліб, щоб він не черствів і не цвілів. І не доведеться викидати.

Взагалі краще купувати стільки хліба, скільки ви з’їсте. Краще купувати свіжий хліб щодня, чим його зберігати та “рятувати”. Але що робити, якщо все ж таки хліба багато і не встигаєте з’їсти?

Тоді вам і знадобиться моя порада.

Хліб потрібно нарізати на порційні шматочки і обернути щільною харчовою плівкою. Повертаємо кожен шматочок, намагаючись, щоб між плівкою та хлібом було якнайменше повітря.

Тепер прибираємо хліб у морозилку. Без втрати смаку та своїх властивостей хліб зберігається 10-14 днів. Вам потрібно тільки дістати його і почекати хвилин 10-15 – саме стільки хліб розморожується при кімнатній температурі.

Також можна підігріти його в духовці або на сковороді, грилі та ін. Тоді всередині він буде м’який і гарячий, а зовні хрумка скоринка.

Ну а якщо хліб все ж таки почав черствіти, то я знаходжу йому застосування. Або роблю грінки або ріжу на маленькі кубики і підсушую на сковороді або в духовці. Виходять сухарики, які потім можна використовувати, наприклад, для салату “Цезар” та інших страв.

Пишіть у коментарях, як ви зберігаєте хліб?
Джерело

Залишити відповідь