У Міноборони напрацювали модель цифровізації ВЛК

Події України
ВЛК

25 Жов, 11:08

У Міністерстві оборони вже розробили проєкт змін до законодавства в рамках цифровізації ВЛК, який дозволить передавати відомості про стан здоров’я військовозобов’язаного з цивільного медичного закладу в системи Міністерства оборони за лічені хвилини. Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

«Ми хотіли б надати можливість і військовозобов’язаним, і військовослужбовцям, фактично всім користувачам системи військово-лікарської комісії, отримувати медичний висновок у будь-якому зручному цивільному закладі охорони здоров’я. Цей медичний висновок буде надісланий у цифровому форматі за кілька хвилин, іноді за кілька секунд, у систему Міністерства оборони, і далі військово-лікарська комісія за своєю ініціативою зможе ознайомитися з цим медичним набором даних і прийняти своє адміністративне рішення», – пояснила заступниця міністра.

Таким чином, Катерини Черногоренко наголошує, що медичний висновок розподілятимуть на дві частини: на медичну, де може будь-який лікар, фахівець зробити цей висновок; і на адміністративну частину, яка перебуває саме в площині Міністерства оборони.

За її словами, реалізувати цю пропозицію технічно зможуть досить швидко. Крім того, вона впевнена, що така взаємодія розвантажить ВЛК.

«Ми підемо від черг. Ми підемо від потенційних зловживань, від надлишкового тиску на ВЛК, отримаємо абсолютно прозорий функціонал, модель як проведення оглядів військово-лікарськими комісіями, так і постаудиту цих оглядів відповідними правоохоронними органами», – додала Катерина Черногоренко.

Читайте також: На Київщині сапери знищили 39 боєприпасів

Фото: ілюстративне.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь