У МКС не розчарувалися відмовою Монголії арештувати путіна

Політика, Світ

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан заявив, що відмова Монголії арештувати главу рф володимира путіна при наявності відповідного ордеру на арешт не є приводом для розчарування. Також він наголосив, що у МКС є алгоритм реагування на випадок невиконання вимог Римського статуту.

Про це передає «Інтерфакс-Україна».

За словами посадовця, путін вперше з моменту видачі ордеру на його арешт поїхав до країни, яка ратифікувала Римський статут, а той факт, що інші такі держави лідер рф не відвідував, свідчить про те, що ордер працює. Карім Хан також визнав, що норми МКС не ідеальні та заявив, що вже були випадки їх невиконання в минулому.

«Не треба розчаровуватися, результати ми побачимо, але це не буде легко. Ми рухаємося до реального застосування права і робимо це разом», — сказав Хан.

Він також розповів, що у випадку відмови країни виконання вимог Римського статуту є алгоритм реагування. Однак, за словами Хана, для такого рішення повинні зібратися усі держави-члени МКС та обговорити подальші спільні дії.

Нагадаємо, що Монголія мусить пояснити, чому вона не арештувала кремлівського ватажка путіна, коли той перебував у країні з візитом.
2 вересня російський диктатор путін прибув з візитом до Монголії. Ця країна визнає юрисдикцію МКС і мала б путіна заарештувати, – проте не зробила цього.Таке рішення викликало критику з боку Євросоюзу, а президент України Володимир Зеленський сказав, що «Монголія демонструє більше поваги до злочинця, ніж до принципів міжнародного права».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь