У Молдові, де у неділю пройдуть вибори, до офісу партії-агента Кремля приїхав спецназ

Політика, Світ

Вранці 16 жовтня біля офісу передвиборчого блоку «Перемога» у місті Бєльці помітили спецназ, у поліції підтвердили, що там ведуться слідчі дії.

Про це повідомляє Newsmaker.

Вранці у середу поблизу офісу партійного блоку «Перемога», ключову роль у якому відіграє партія олігарха Ілана Шора, помітили п’ять автобусів спецназу.

За даними ЗМІ, спецпризначенці прибули для обшуків, ініційованих прокуратурою та національним інспекторатом розслідувань у зв’язку з можливою підготовкою фальсифікацій на президентських виборах та референдумі 20 жовтня.

Згодом речниця поліції Діана Фетко підтвердила, що у Бєльцях ведуться обшуки у рамках слідчих дій, а детальнішу інформацію повідомлять згодом.Виборчий блок «Перемога» заснували у Москві в квітні 2024 року п’ять партій, пов’язаних з олігархом-втікачем Іланом Шором: партія його імені «Шор» (яка у Молдові оголошена незаконною), її копія «Шанс», «Відродження», «Альтернативна сила порятунку Молдови» і Victorie («Перемога»).

У серпні ЦВК відмовила блоку у реєстрації, посилаючись на те, що назва об’єднання співзвучна з назвою однієї з партій-членів, а також на членство у ньому забороненої «Шор».

Нещодавно на форумі Ukrainian Day in Moldova 2024 у Кишиневі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець оголосив про призначення голови Національного конгресу українців Молдови (НКУМ) Дмитра Лекарцева представником омбудсмена.

А Європейський парламент оприлюднив проєкт резолюції, де закликав росію припинити «провокації та спроби дестабілізувати» Молдову напередодні вирішальних президентських виборів та референдуму. Країни-члени ЄС закликали надати Кишиневу «всю необхідну допомогу» для протидії дезінформації з боку Москви.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь