У Молдові провели сотню обшуків у справі про фінансування проросійських партій

Політика, Світ

Правоохоронці Молдови провели понад сотню обшуків у рамках справи про незаконне фінансування політичних партій. Передусім йдеться про підтримувану рф політсилу олігарха-втікача Ілана Шора.

Про це повідомляє Newsmaker.

У правоохоронних органах повідомили, що за 8-10 жовтня відбулося 115 обшуків у «керівників районів, секторів та активістів« у рамках кримінальної справи щодо «незаконного фінансування політичних партій, ініціативних груп, учасників виборів, відмивання коштів, виборчої корупції та створення злочинної групи».

Під час обшуків вилучили агітаційні матеріали, техніку, записники, банківські картки системи МИР. Як стверджують, у вилучених телефонах знайшли мобільний застосунок ПСБ (Промсвязьбанка рф), через який учасники мережі отримували гонорари.

Виявили також 18 патронів до автомата Калашникова калібру 7,62 та патрони 12 калібру.Раніше повідомлялося, що рф за допомогою проросійського олігарха Ілана Шора організувала масовий підкуп виборців у Молдові напередодні виборів президента і референдуму щодо вступу в ЄС.

На виборах президента Молдови 20 жовтня найбільше шансів має чинна лідерка країни Мая Санду. Її партія також перемогла б у разі парламентських виборів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь