У Молдові визначили терміни другого туру президентських виборів

Політика, Світ

У Молдові другий тур президентських виборів відбудеться через два тижні. Голосування відбудеться в неділю, 3 листопада.

Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Молдови Анжеліка Караман, повідомляє Point.

Боротися за посаду у другому турі будуть чинна глава держави Майя Санду та Олександр Стояногло. Це стало відомо після опрацювання 98,51% протоколів з виборчих дільниць.

За попередніми даними, які оприлюднили в ЦВК, у першому турі жоден із кандидатів не набрав необхідної для перемоги кількості голосів.

Лідером першого туру стала Майя Санду, яка отримала підтримку 640 881 виборця – 42,07% від загальної кількості тих, хто проголосував. Другим за рейтингом став колишній генеральний прокурор Олександр Стояногло, за якого віддали свої голоси 400 208 громадян – 26,27%.За інформацією ЦВК, Санду випереджає Стояногло з суттєвим розривом у 240 673 голоси. Але попри це, результат першого туру не дає їй змоги здобути остаточну перемогу, оскільки для цього необхідно було отримати понад 50% голосів.

На третьому місці після голосування опинився Ренато Усатий, лідер «Нашої партії», який набрав 13,72% голосів (209 011 виборців).

Решта кандидатів істотно відстали від лідерів та не набрали значного відсотка голосів.

Явка на президентських виборах у Молдові досягла мінімально необхідного порогу в 33,33% Таким чином, вибори можна вважати такими, що відбулися.

А попередні результати референдуму у Молдові свідчать, що мешканці цієї країни (без урахування діаспори) не підтримали подальшу євроінтеграцію.

Наразі у Молдові підбивають підсумки першого туру президентських виборів. Перше місце – у чинної президентки Маї Санду, проте сподівання, що для її перемоги вистачить одного туру, не справдилися.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь