У Молдові зафіксували вже понад сотню випадків пасивного підкупу виборців

Політика, Світ

Національний центр боротьби з корупцією Молдови отримав від поліції понад сотню протоколів про зафіксовані випадки пасивної виборчої корупції. Тобто подарунків за «правильне» голосування.

Про це повідомляє Newsmaker.

«Йдеться про зафіксовані випадки отримання виборцем майна, послуг, привілей чи вигоди у будь-якій формі, які йому не належать, для себе чи іншої особи з метою реалізації або нереалізації виборчих прав під час виборів», – зазначили у відомстві.

Законодавство Молдови передбачає за такі порушення штраф у розмірі до 37 500 леїв (понад 88 тисяч гривень), щодо деяких із випадків їх вже застосували.

Також очільниця Антикорупційної прокуратури Молдови попередила, що за відкриття громадянами Молдови рахунків у росії для отримання якихось передвиборчих виплат загрожують покарання від штрафу до конфіскації майна та ув’язнення.Нагадаємо, росія за допомогою проросійського олігарха Ілана Шора організувала масовий підкуп виборців у Молдові напередодні виборів президента і референдуму щодо вступу в ЄС.

Тим часом, за запитом Служби інформації та безпеки (СІБ) в Молдові перед президентськими виборами було заблоковано ще сім сайтів, серед яких шість російських пропагандистських порталів новин і один молдовський.

Колишньому начальнику Генерального штабу Молдови Ігорю Горгану висунули обвинувачення в державній зраді. Він шпигував на користь росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь