У Москві розпочалася масштабна чистка генералів-корупціонерів, – розвідка Британії

Політика, Світ

У Москві розпочалися репресії проти генералів за звинуваченням у корупції. Крім Міністерства оборони, вона торкнулася й інших силових відомств.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у X (Twitter).

За даними розвідки, 7 жовтня 2024 року російські ЗМІ повідомили, що прокуратура висунула додаткові звинувачення проти ексзаступника міністра оборони Тимура Іванова, який отримав звинувачення у квітні 2024 року.

Перша з цих справ стосується розкрадання 200 млн рублів (близько 2 млн доларів) під час закупівлі двох суден для поромної переправи через Керченську протоку, які згодом пошкодили під час війни. Друга стосувалася розкрадання 3 млрд рублів (близько 200 млн доларів) із банку “Інтеркоммерц” під час купівлі іноземної валюти.

За даними британської розвідки, звинувачення продовжують накопичуватись проти колишніх високопоставлених російських військових чиновників. Це найбільше переслідування високопосадовців нижче за рівень виконавчої влади або уряду.Крім того, за даними російських ЗМІ, вісім чиновників, які мають генеральські звання, звільнили з таких відомств, як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій та Федеральна служба виконання покарань. Незалежні російські ЗМІ припускають, що це пов’язано з обвинуваченнями в корупції.

“Якщо це правда, це може бути потенційним індикатором того, що репресії проти корупції виходять за межі їхньої колишньої вузької спрямованості на оборонний сектор”, – зазначили у Міноборони Британії.

Варто нагадати, що російський диктатор володимир путін провів деякі зміни в уряді. Зокрема, він звільнив міністра оборони Сергія Шойгу, призначивши його секретарем РНБО, а Микола Патрушев, який очолював Раду безпеки з 2008 року, став помічником путіна. Посаду міністра оборони обійняв Андрій Білоусов.

Корупція в російській армії значно підриває її ефективність. Прогрес у боротьбі з хабарями найближчим часом малоймовірний, повідомляє Міноборони Британії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь