У МОЗ розповіли, скільки осіб, причетних до корупції в МСЕК, викрили з початку року

Політика

В МОЗ повідомили, скільки осіб, причетних до корупції в МСЕК, вдалося викрити з початку року. Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та представники СБУ закликали жорстко реагувати на порушення закону при виявленні фактів надання неправомірного статусу інвалідності для ухилення від мобілізації.

Про це вони повідомили на зустрічі з головами МСЕК, пише пресслужба МОЗ.

«Лише з початку року викрито 77 осіб причетних до корупційних злочинів у сфері діяльності МСЕК. Крім того, виявлено 7 злочинних угрупувань з числа представників комісій. МОЗ вчергове наголошує, що всі, хто допомагає ухилянтам неправомірно отримати довідки, мають понести відповідальність», – йдеться в повідомленні.

Спільно з правоохоронними органами вже було опрацьовано майже 19 тисяч медико-експертних справ.

У МОЗ наголосили, що зустріч з представниками СБУ стала продовженням дискусії щодо реформування МСЕК, а на зустрічі з представниками громадського середовища був представлений законопроєкт, що передбачає системні зміни в медичній частині експертизи.Розроблений законопроєкт призваний внести зміни до 27 законів та кодексів України, а особливу увагу було приділено цифровізації МСЕК при проходженні експертизи.

Один з важливих антикорупційних запобіжників – це обовʼязковість використання ЕСОЗ для прийняття рішень, що дозволить відстежувати етапи прийняття рішень та запобігати можливості зловживань, вважають у міністерстві.

У разі запитань, повʼязаних з проходженням МСЕК чи оскарженням прийнятих рішень, громадян закликають звертатися на «гарячу лінію» МОЗ. Якщо ж вимагають хабар – слід повідомити Національну поліцію.

Нещодавно на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.

А партія «Слуга народу» запустила процедуру імперативного мандата щодо керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи. ЇЇ виключать зі складу депутатів обласної ради.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь