У музеї в Пирогові пройде фестиваль «Жива культура – живий світ»

Політика

У Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові 7-8 вересня відбудеться фестиваль «Жива культура – живий світ».

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

На фестивалі будуть представлені елементи нематеріальної культурної спадщини, уже внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Зокрема це Петриківський декоративний розпис, козацькі пісні Дніпропетровської області, косівська мальована кераміка, кримськотатарський орнамент «Орьнек» та культура приготування українського борщуНародні майстри з різних куточків України просто неба демонструватимуть найцікавіші і найтрадиційніші явища української культури, презентуватимуть свої унікальні вироби та на майстер-класах навчатимуть усіх охочих давнім ремеслам.

Нагадаємо, що у червні цього року на київському аукціоні Goldens картину Івана Марчука продали за рекордну для України суму. Пейзаж під назвою «Зійшов місяць на Дніпром» продали новому власнику за 250 тисяч доларів.

У 2023 році на аукціоні творів сучасного мистецтва Sotheby’s продали пейзаж знаменитого художника Івана Марчука Тут спокій поселився.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь