У МЗС Болгарії пояснили, у якому разі НАТО буде у безпеці

Політика, Світ

Коли Україна стане повноправним членом НАТО, то всі країни Північноатлантичного альянсу будуть у безпеці.

Таку заяву зробив глава МЗС Болгарії Іван Кондов під час трансатлантичної вечері, яку організував державний секретар США Ентоні Блінкен у рамках щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Болгарії, на зустрічі з колегами Кондов зокрема наголосив на ключовій ролі НАТО в гарантуванні безпеки з огляду на сьогоднішні виклики. Акцентував також на важливості зміцнення східного флангу Північноатлантичного альянсу, а також на безпеці у Чорноморському регіоні. Окремо він звернув увагу на зусилля Болгарії в цьому напрямку.

Для вступу в НАТО Україна має виграти війну з рф. Водночас США роблять усе можливе, щоб переконатися, що українці зможуть це зробити, заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу Білого дому.

Під час саміту НАТО у Вашингтоні Україні запропонували «конкретні шляхи» для прискорення майбутнього членства в Північноатлантичному альянсі, повідомив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь