У МЗС України розкритикували рішення Гутерреша відвідати саміт БРІКС у рф

Політика, Світ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прийняв запрошення на саміт БРІКС, що відбудеться у Казані, від російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомило МЗС України у соцмережі X.

У Міністерстві засудили такі плани та «пріоритети» очільника ООН.

«Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця путіна. Це неправильний вибір, що не сприяє справі миру. Це лише шкодить репутації ООН», – йдеться у дописі.

Як повідомлялось, під час заходу, організованому Україною у червні, були присутні лідери сотні держав та представники міжнародних організацій. ООН також була присутня на заході, але сам генсек Антоніо Гутерреш до Швейцарії таки не поїхав.Зазначимо, сьогодні у Казані стартує 16-й саміт БРІКС, десяти країн з економіками, що розвиваються та демонструють зростаючий вплив незахідного світу. Але партнери Москви з Китаю, Індії, Бразилії та арабського світу закликають диктатора рф володимира путіна знайти спосіб покласти край війні в Україні.

Нагадаємо, що президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва скасував візит на саміт БРІКС, який відбудеться в російській Казані з 22 до 24 жовтня.

Водночас для Сербії міжнародне об’єднання БРІКС є альтернативою Євросоюзу. Ба більше, країна відправить на саміт у Казані свого представника.

Міністр закордонних справ Віджитха Герат заявив, що Шрі-Ланка вирішила офіційно подати заявку на вступ до БРІКС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь