У МЗС відреагували на заяву Сікорського щодо передачі Крим під мандат ООН

Політика, Світ

Територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів.

Так Міністерство закордонних справ відреагувало на пропозицію глави дипломатії Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат Організації об’єднаних націй.

У заяві МЗС йдеться про те, що на боці України — Сили оборони, партнери, Статут ООН та міжнародне право.

«Крим – це центр ваги європейської архітектури безпеки. Її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України, включно з українським півостровом», – зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголосили, що Київ очікує подальшої підтримки партнерів, щоб примусити росію повернутися до поваги міжнародного права і Статуту ООН, вивести свої війська з України та відновити її територіальну цілісність, а також притягнути РФ до відповідальності.«Всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти у той чи інший спосіб апетити Кремля коштом інтересів України й міжнародного права», – наголосили у відомстві.

Президент Володимир Зеленський у межах Формули миру запропонував чітке бачення досягнення миру для України та світу. Україна запрошує всіх, хто поважає міжнародне право та Статут ООН, доєднатися до зусиль з впровадження Формули миру як єдиного шляху з відновлення справедливого та сталого миру в Європі, йдеться в заяві.

Залишити відповідь