У НАТО перелякалися заявою МЗС Польщі про збиття російських ракет

Політика, Світ

У НАТО визнають, що члени Альянсу мають право себе захищати, але бояться спровокувати війну із росією.

Про це заявив речник НАТО, коментуючи заклик міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського збивати російські ракети над територією України, пише Europa Press.

Речник НАТО заявив, що Альянс «несе відповідальність за те, щоб запобігти подальшій ескалації війни росії» та «не є стороною конфлікту і не стане стороною конфлікту» в Україні.

Він визнав право кожного члена Альянсу захищати свій повітряний простір, але попередив, що дії окремих держав на підтримку України «можуть також вплинути на НАТО в цілому».

«Саме тому союзники повинні продовжувати тісні консультації», – додав речник.Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна та інші союзники, що межують з Україною, «зобов’язані збивати ракети» рф ще до того, як ті увійдуть у повітряний простір членів НАТО.

У Польщі опитування показало, що більшість громадян (58,5%) підтримує збиття російських повітряних обʼєктів (ракет, дронів) у повітряному просторі країни.

Польща не буде допомагати Україні у знищенні російських ракет та безпілотників, це питання навіть не обговорюється, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що укладена між Україною та Польщею безпекова угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь