У Нацгвардії викрили «крота», який передавав секретні дані

Політика

.

«У ході здійснення контррозвідувального забезпечення підрозділів, що входять до складу ОТУ «Сіверськ», співробітниками 8-го управління СБУ отримано інформацію про факт можливого витоку даних військового характеру», – йдеться у повідомленні.

Спільно зі слідчими ДБР було встановлено військовослужбовця військової частини НГУ, яка дислокується у Сумській області.

«Він, використовуючи службове становище та діючи з прямим умислом, надсилав цивільним інформацію з обмеженим доступом про розташування військових формувань на території Сумської області та руху повітряних суден ЗСУ», – додали у ОК «Північ».

За результатами досудового розслідування військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 ККУ.

Нагадаємо, що Київський апеляційний суд зобов’язав Державне бюро розслідувань порушити справу проти екскомандувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

У квітні цього року Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який коригував ракетно-дронові удари рф по Донеччині.

Ще в СБУ повідомляли, що їхні фахівці від початку повномасштабного вторгнення рф блокують по 4,5 тис. ворожих хакерських атак на рік.

Також ми писали, що Служба безпеки України ідентифікувала російських хакерів, які здійснили масштабну атаку на оператора «Київстар» у грудні минулого року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь