У Нідерландах пояснили, чому мовчать про передачу Patriot в Україну

Політика, Світ

Нідерланди не розкривають термін передачі в Україну зенітно-ракетного комплексу Patriot, щоб не давати зайвої інформації росії.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс перед неформальною зустріччю міністрів оборони країн ЄС.

Він зазначив, що не хоче робити жодних заяв про дату постачання Patriot не через те, що не хоче бути «прозорим», а через те, щоб не повідомляти терміни росії, яка вивчає ППО України.

Міністр оборони Нідерландів також наголосив, що Україна має право на самооборону, що також може включати удари по військових об’єктах в Росії, якщо не будуть порушуватися міжнародні права.

«… ми не встановлювали жодних обмежень у плані миль чи кілометрів, на які Україна може використовувати цю зброю», – сказав Брекелманс.Коментуючи нещодавно масовані атаки росії 26 серпня, нідерландський міністр сказав, що потрібно «не лише говорити великі слова, а й робити великі дії».

Тим часом, Державний департамент США ухвалив рішення про продаж уряду Нідерландів нових і модернізованих пускових установок Patriot M903 та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 224 мільйони доларів.

Раніше Державний департамент США схвалив потенційний продаж Німеччині до 600 ракет протиповітряної оборони Patriot на загальну суму $5 мільярдів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь