У Нідерландах пропонують виключити Угорщину з Шенгену

Політика, Світ

У Нідерландах опозиційні партії D66 і CDA виступили з пропозицією тимчасово виключити Угорщину зі Шенгенської зони. Вони аргументують це рішення тим, що Угорщина дозволяє в’їзд занадто великої кількості росіян без належних перевірок.

Партії закликали прем’єр-міністра Діка Схоофа ініціювати тимчасове призупинення членства Угорщини в Шенгенській зоні, поки країна не покращить свої процедури перевірки. У разі такого призупинення на кордонах Угорщини будуть запроваджені паспортні перевірки, що ускладнить вільне пересування людей і товарів.

Під час парламентських дебатів перед засіданням Європейської ради, яке відбудеться у вівторок, депутати D66 і CDA закликали прем’єра навести вагомі аргументи на підтримку цієї ініціативи. Депутат D66 Ян Патернотте зазначив, що Угорщина створює червону доріжку для російських іммігрантів, які не проходять належних перевірок. Він також нагадав, що за останні роки 400 росіян були депортовані з Європи за підозрою в шпигунстві, і було спроби здійснення диверсії з використанням безпілотника біля бази НАТО.

Патернотте підкреслив, що російська загроза неминуча і закликав до рішучих дій. Він зазначив, що час для переговорів з Угорщиною минув, і висловив занепокоєння, що політичні зв’язки між партією Герта Вілдерса та угорським прем’єром Віктором Орбаном можуть впливати на безпеку Нідерландів.

Лідер CDA Анрі Бонтенбаль також висловив стурбованість поведінкою Угорщини та заявив, що країни ЄС не повинні недооцінювати небезпеку, що виникає від держав, які підтримують росіян. Він сподівається, що коаліційні партії VVD і NSC підтримають цю пропозицію, що може додатково ускладнити відносини в рамках коаліції, оскільки PVV категорично проти тиску на Будапешт.Раніше ми писали, що Міністерство оборони Нідерландів оголосило про закупівлю 46 танків Leopard для відновлення танкового батальйону. Крім того, країна планує закупити нові системи протиповітряної оборони

Також нагадаємо, що Нідерланди виділять 400 мільйонів євро на розробку та виробництво безпілотників спільно із Україною.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь