У Німеччині вважають, що Шольц мав би поставити путіну ультиматум

Політика, Світ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повинен був поставити російському диктатору володимиру путіну ультиматум. Якщо це не спрацювало б, йому слід було б обміркувати наступні кроки.

Про це йдеться в колонці лідера головної опозиційної сили Німеччини, Християнсько-демократичного союзу, Фрідріха Мерца.

Мерц підкреслив, що Шольц мав продемонструвати, що означає Zeitenwende (поворотний момент), оголошений ним після російського вторгнення, для Європи в цілому.

«Разом із Францією та Британією він повинен був зробити чіткі заяви путіну, на кшталт: Якщо ви не припините свою війну терору проти мирного населення України протягом 24 годин, то обмеження на дальнобійність зброї, яку постачають Україні, будуть зняті», – зазначив лідер опозиції.

Якщо цього було б недостатньо, можна було б додати, що Німеччина постачатиме Україні крилаті ракети Taurus для знищення шляхів постачання російської армії.«Франція та Британія вже постачають крилаті ракети з дальністю, необхідною для ураження ліній постачання російської армії, і, здається, готові продовжувати це робити. Страх і відчайдушна надія представити себе канцлером миру незадовго до наступних федеральних виборів у Німеччині стали домінуючими мотивами Шольца», – пояснив він.

Раніше ми писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, прибувши до Індії, виступив за політичне врегулювання війни росії проти України. Шольц підтримав посередництво Індії у цьому питанні.

Також нагадаємо, що міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер заявив, що виділення Україні міжнародного кредиту на 50 млрд доларів може бути погоджене до кінця тижня. Зокрема ЄС готовий виділити 18 млрд євро.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь