У Одеській ОВА повідомили про намір демонтувати пам’ятник Пушкіну

Політика

В Одесі знесуть пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Про це заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер в інтерв’ю «Міста сили».

Журналістка запитала у чиновника, чи планують зносити пам’ятник Пушкіну. Кіпер зазначив, що вже підписано розпорядження щодо знесення такого пам’ятника та інших.

«Так, він також у розпорядженні, є підпис щодо його знесення. Сьогодні розійшлися всі листи щодо знесення таких пам’ятників», — заявив голова Одеської ОВА.

Інших деталей він не розкрив.23 серпня мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що пам’ятник Пушкіну в місті не можна зносити, оскільки його внесено до реєстру ЮНЕСКО.

«Сьогодні приходять будь-які делегації європейські, європейські туристи, — вони знають, хто такий Пушкін, і кажуть, що він був, працював, написав якісь твори свої. Він був тут, до речі, на засланні. Плюс коли ми подавали в ЮНЕСКО наше мотиваційне досьє, ми ж зазначали, і про це знають в ЮНЕСКО, що це культурна спадщина», — сказав мер.

У середу, 5 червня, в Харкові комунальники провели демонтаж постамента пам’ятнику Олександру Пушкіну.

За час повномасштабної війни в Україні демонтували 34 памʼятники російському письменнику Олександру Пушкіну. Перший знесли у місті Мукачево 7 квітня 2022 року.

Нагадаємо, раніше рада Вільнюського міського самоврядування готувалась розглянути питання про перейменування Літературного музею імені Олександра Пушкіна на музей-садибу Маркучяй.

Раніше ми писали, що мер Чернівців Роман Клічук повідомив, що в місті демонтували 2 і останній пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Також нагадаємо, що мерія Дніпра визначила місце, куди тимчасово перенесуть пам’ятники, пов’язані з колишнім СРСР та терористичною країною росією. Це ще не остаточне рішення по долі таких монументів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь