У Пакистані «Армія визволення Белуджистану» підірвала колону китайських авто: є загиблі

Політика, Світ

Ввечері 6 жовтня у Пакистані, біля аеропорту міста Карачі, підірвали колону автомобілів китайської компанії, яка будує в Пакистані електростанції. Щонайменше двоє громадян КНР загинули.

Про це повідомляє посольство Китаю в Пакистані.

Зазначається, що двоє громадян Китаю загинули, ще один дістав поранень.

Посольство Китаю заявило, що його громадяни, які їхали в колоні, працюють в компанії Port Qasim Power Generation Co, яка будує дві вугільні електростанції в порту Касім (порт імені Мухаммеда бін-Касіма) поряд з портовим містом на півдні Пакистану — Карачі.

Цей порт, як і мегаполіс Карачі, найбільше місто Пакистану, знаходяться не в Белуджистані, а в сусідній провінції Сінд.«Посольство та генеральні консульства Китаю в Пакистані негайно запустили план надзвичайних ситуацій, вимагаючи від пакистанської сторони ретельно розслідувати напад, суворо покарати винних і вжити всіх необхідних заходів для захисту безпеки китайських громадян, установ і проектів у Пакистані», — йдеться в заяві.

Пакистанська поліція повідомила про ушпиталення десятьох поранених, один із них — у критичному стані. Передає російська служба BBC News.

Відповідальність за підрив колони взяла на себе «Армія визволення Белуджистану» — угруповання багато років організує напади на китайців, які працюють на різних об’єктах у країні, заявляючи, що белуджі не отримують справедливу частку доходів від китайських проєктів у провінції.

Читайте також:

У Пакистані розбився гелікоптер, на борту якого, ймовірно, булі російські пілоти.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь