У ПАРЄ назвали докази того, що Україна знову опинилася перед загрозою геноциду завдяки рф

Політика, Світ

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) у своїй резолюції щодо вшанування 90-х роковин Голодомору в Україні заявила про загрозу нового геноциду через агресію з боку росії.

Про це повідомляє ПАРЄ.

Асамблея оприлюднила прес-реліз, в якому вказується, що «дев’яносто років після Голодомору, сталінського геноциду шляхом штучного голоду, який призвів до смерті мільйонів українців у 1932-33 роках, Україна знову стоїть перед загрозою геноциду».

Так, ПАРЄ у своїй заяві закликала всі уряди допомогти народу України «боротися з триваючий геноцидний напад на їхню націю».

Відповідна доповідь парламентаря-представника Німеччини Кнута Абрахама була одностайно схвалена під час представлення 3 жовтня в Асамблеї, та схвалення резолюції.В ПАРЄ зазначили, що в контексті російської повномасштабної загарбницької війни є свідчення про прагнення «заперечити саме право українського народу на існування як незалежної держави».

Так, парламентарії вказали, що доказами цієї «нової загрози геноциду» є, зокрема:

  • масові вбивства в Бучі та Ірпіні Київської області,
  • застосування військами рф потужної зброї в густонаселених районах,
  • цілеспрямовані удари по об’єктах цивільної інфраструктури,
  • «фільтрація» та тортури українців,
  • системне знищення духовної і культурної спадщини українського народу,
  • використання їжі «як зброї та примусова депортація десятків тисяч українських дітей».

У заяві ПАРЄ є заклик до усіх країн-членів Ради Європи, спостерігачів і партнерів «використати всі наявні в них інструменти, включно з Конвенцією про геноцид, щоб запобігти будь-яким подальшим актам геноциду проти українського народу як національної групи».

В резолюції також пропонується прокурору Міжнародного кримінального суду «розглянути можливість перевірки повідомлених звинувачень у геноциді проти українського народу».

Нагадаємо, прокуратура розпочала досудове розслідування щодо опублікованої 1 жовтня інформації про ймовірний розстріл представниками збройних сил рф 16 полонених українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

Раніше ми писали, що Офіс генпрокурора розслідує 28 розстрілів українських полонених з боку військ рф із початку великої війни, у яких загалом загинули 62 українські військовослужбовці.

Також нагадаємо, що у мережі з’явилася інформація про те, що російсько-окупаційні війська розстріляли трьох українських військовополонених у районі Торецька. Правоохоронні органи розпочали розслідування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь