У Парижі відкрили Паралімпійські ігри

Політика

Свято спорту для Парижа не припиняється: через трохи більше ніж два тижні після закриття Олімпійських ігор у столиці Франції стартувала Паралімпіада.

Організатори знову підготували для глядачів максимально оригінальну та незвичну церемонію відкриття: цього разу спортсмени не пливли Сеною у човнах, але йшли легендарним проспектом Єлисейські Поля до площі Конкорд – місця, яке стало імпровізованим стадіоном. Танцювальні номери були присвячені темі інклюзивності.

Офіційно оголосив про відкриття Паралімпійських Ігор президент Франції Емманюель Макрон, а запалення вогню відбулося все в тому ж чудернацькому факелі-повітряній кулі, яка здійнялася над Парижем.

Україну на Паралімпійських Іграх представлять 140 спортсменів, які змагатимуться у рекордних для нашої держави 17 з 22 видах спорту.

Нагадаємо, що паралімпійська збірна України оголосила список спортсменів, які представлятимуть країну на змаганнях у Парижі. На майбутній Паралімпіаді нашу країну представлять 145 спортсменів у 17 з 22 видів спорту.Раніше ми писали, що на Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійдуть майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Підготовка України до Олімпійських ігор 2028 року в Лос-Анджелесі (США) вже розпочалася, заявив президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт.

Напередодні та під час Олімпійських ігор агентство кібербезпеки Франції було зафіксувало понад 140 кібератак, але жодна з них не призвела до зриву змагань.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь