У Польщі обурюються через поведінку молодих українців: подробиці

Політика, Світ

У Польщі обурюються через поведінку деяких українських біженців. Мова йде про відпочинки у п’ятизіркових готелях та поїздки на дорогих авто.

Про це заявив глава Міноборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш в інтерв’ю Interia.

Міністр заявив, що це нечесно, коли поляки допомагають Україні, в той момент, як деякі чоловіки призовного віку переховуються від війни.

“Річ у тім, що наше суспільство дуже обурює те, як молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних у п’ятизіркових готелях. І це несправедливо стосовно поляків, які роблять внески в охорону здоров’я, освіту, постачання зброї та іншу допомогу”, – заявив Косіняк-Камиш.

Він також вважає, що пропозиція глави МЗС Польщі Владислава Сікорського позбавити соціальних пільг українських чоловіків призовного віку може сприяти поверненню чоловіків до України.Такі міри мають відбуватись не лише у Польщі, додав Косіняк-Камиш.

У Польщі до українського легіону хочуть вступити близько 300 осіб. Цього не вистачить для формування однієї бригади (зазвичай складається з 1000-8000 людей).

Раніше повідомлялося, що у Польщі зараз проживають близько 300 тис. громадян України – чоловіків мобілізаційного віку. Бригада у ЗСУ налічує 3-5 тисяч бійців.

В Любліні запрацював на базі Консульства України рекрутинговий центр Українського легіону, який розпочав набір добровольців.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь