У Польщі продовжують шукати російський дрон, який залетів 26 серпня

Політика, Світ

Розпочався дев’ятий день пошуків непізнаного повітряного об’єкта, який залетів на територію Польщі 26 серпня і зник з радарів у гміні Тишовце (Люблінське воєводство).

Про це повідомляє місцеве видання RMF24.

Заступниця речника Оперативного командування Збройних сил майор Ева Злотницька повідомила, що в понеділок близько 150 солдатів Сил територіальної оборони шукали непізнаний повітряний об’єкт..

«Восьмий день пошуків закінчився негативним результатом. Нічого не було знайдено. Оперативний командувач вирішив продовжити наземні пошуки у вівторок», – повідомила майор Злотницька.

З минулого понеділка солдати 19-ї Надбужанської бригади територіальної оборони та 2-ї Люблінської бригади територіальної оборони за підтримки кінних підрозділів та безпілотного літального апарату перевіряють території в Томашівському, Грубешівському та Замойському районах.У четвер Оперативний командувач генерал Мацей Кліщ оголосив, що район ймовірного падіння об’єкта був повністю обстежений за допомогою військових гелікоптерів, і вирішив призупинити пошуки за їх допомогою. Він також вирішив, що наземні пошуки об’єкта триватимуть щонайменше до 2 вересня.

Нагадаємо, що 2 вересня польська авіація та літаки союзників були підняті в повітря для забезпечення безпеки польського повітряного простору після того, як росія розпочала чергові масовані удари по Україні. Але ніяких цілей не уразили.

У НАТО визнають, що члени Альянсу мають право себе захищати, але бояться спровокувати війну із росією.

У Польщі опитування показало, що більшість громадян (58,5%) підтримує збиття російських повітряних обʼєктів (ракет, дронів) у повітряному просторі країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь