У Польщі провели опитування стосовно президентських виборів: лідирує мер Варшави

Політика, Світ

У Польщі провели опитування стосовно підтримки кандидатів на президентських виборах. Найбільше голосів отримав мер Варшави Рафал Тшасковський.

Про це пише Rzeczpospolita.

Якби президентські вибори відбулися минулої неділі, на них би переміг Рафал Тшасковський. За нього б проголосували б 34,2% виборців. Наразі він є найбільш імовірним кандидатом у президенти від “Громадянської коаліції”. За неофіційною інформацією, він висуне свою кандидатуру на початку грудня цього року.

За ним іде Кароль Навроцький як потенційний кандидат від партії «Право і справедливість» із 22,2% підтримки. Партія може прийняти рішення щодо кандидата в президенти найближчими тижнями, а оголошення його імені може відбутися 11 листопада в Кракові. Проте крім Навроцького там розглядають і інші кандидатури.

Кароль Навроцький

Третім у опитуванні є спікер Сейму Шимон Головня, який вже балотувався на минулих виборах і посів третє місце. 

Про готовність віддати свої голоси за кандидатів заявили 87,6% опитаних. 13,3% ще не визначилися.

Раніше опитування показало, що 83% опитаних українців вірять у перемогу України у війні з рф, не вірять – 11%.

Нагадаємо, лише 20% українців готові до переговорів з країною-агресором без усяких передумов, 32% — лише після звільненнях усіх територій.

Також переважній більшості українців спадають на думку лише негативні слова щодо «простих мешканців росії», а слово «росія» викликає негативні асоціації у понад 90%.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь